ProSim737

ProSim737

De hardware van de 737NG wordt aangestuurd door ProSim737.

De Prosim737 software is de schakel tussen Microsoft Flight Simulator X / Prepar3D en de uit diversen opgebouwde hardware componenten van de 737NG cockpit. Deze software bestaat uit een aantal modules, naast de hoofdmodule is er een Display module (voor aansturing van de diversen DU’s aan zowel de Captain als F/O kant), een MCP module voor aansturing van het Mode Control Panel en EFIS en aansturing van het Throttle Quadrant en als laatste belangrijke module de CDU/FMS welke het Flight Managment System zichtbaar maken op de CDU van de Captain en First Officier en van waar ook direct gegevens kunnen worden ingevoerd waaronder de route, en meer.

Daarnaast zijn er nog een aantal sub modules voor aansturing van geluid, voor en achter Overhead Panel en MIP panel. Als laatste belangrijke schakel is er een Instructor Station module te benaderen via http in een browser waar mee het mogelijk is de gehele simulator aan te sturen als het gaat om b.v. positie, weer, brandstof en lading alsmede het toevoegen van “failure” training situaties waarmee er storingen in de cockpit kunnen worden gegenereerd die dan opgelost dienen te worden.

Prosim737 is nog steeds in ontwikkeling, er worden regelmatig nieuwe opties en verbeteringen toegevoegd d.m.v. periodieke updates, hierdoor zal er uiteindelijk een volwaardige software suite beschikbaar komen die de cockpit van een 737NG in al zijn facetten kan nabootsen en natuurgetrouw simuleren.

Voor meer informatie over Prosim737 software suite verwijs ik graag door naar de website van Prosim737.

Share Your Thoughts!

You must be logged in to post a comment.

Copyright © 2014 Pilot41Day All Rights Reserved.       Website design: John van Berkel Webdesign