Reis naar Indonesië

Reis naar Indonesië

De hier getoonde 737NG (800 series) simulator is in opdracht van de klant in Indonesië gebouwd door Fly-engravity en in de zomer van 2013 na een lange reis over zee aangekomen in Jakarta en op transport gezet naar Bandung op Java. Hier hebben wij deze 737 simulator opgebouwd en operationeel gemaakt door de diversen componenten aan elkaar te koppelen zoals de visuals, load control en computer systemen.

De 737 simulator is uitgerust met visuals gebaseerd op backlight projectie met gebruikmakende van spiegels met een speciale coating geplaatst onder een hoek van 90 graden. Dit op verzoek van de klant om ruimte te besparen en om de simulator modulair te houden zodat deze eenvoudig is te verplaatsen naar een andere locatie zonder dat er veel afgesteld dient te worden.

Uniek aan deze simulator is dat deze is uitgevoerd met “load control” op de beide column yokes, dit maakt dat de simulator een waardevolle toevoeging is om te gebruiken voor opleiding en training van piloten. Deze voelen hierbij de krachten die uitgeoefend worden op de beide column yokes zoals dit ook in het echte vliegtuig aanwezig is, denk hierbij aan het “verkeerd” uit trimmen en het vliegen op een motor waarbij er plotseling veranderde krachten vrij komen op de flight controls die onder controle gehouden dienen te worden.

De opbouw van de 737 simulator op lokatie in Indonesië nam in totaal vijf dagen in beslag waarbij naast het daadwerkelijke opbouwen van de simulator ook veel aandacht is gegeven aan de tuning en het afregelen van de Prosim737 software suite met het daarbij behorende vliegmodel om tot een realistisch resultaat te komen zodat de simulator kan worden gebruikt voor opleiding en training van piloten. Dit alles uitgevoerd naar volle tevredenheid van de opdrachtgever.

Na aankomst in Indonesië zijn we ook nog naar Flight Experience Jakarta geweest op uitnodiging van de eigenaar, deze simulator bevind zich in het centrum van Jakarta in een grote shopping mall en is opgebouwd uit componenten geleverd door Fly-engravity.

Kortom, samen met Robert, Jack en Brain een geweldige week gehad waarbij ook ruimte was om in de avonduren heerlijk te ontspannen in het hotel, jongens bedankt hiervoor !

Op naar het volgende 737 simulator project ….

Foto’s

Share Your Thoughts!

You must be logged in to post a comment.

Copyright © 2014 Pilot41Day All Rights Reserved.       Website design: John van Berkel Webdesign